Okoseszközök az okos(abb) társadalomért

Internetkon - Félelem és sötétség az interneten

2015. április 08. 12:50 - Iamthewolf

Néhány napja kikerültek az internetkon.hu weboldalra az Internetes nemzeti konzultáció témajavaslatai és kérdései. Minden, amit az emberek írtak és beküldtek. Az internetről szóló nemzeti konzultáció az internetadó nyomán indult tüntetések után bukkant elő, egyfajta gőzkieresztő szelepként indították. A készítői úgy tűnik értik a dolgukat, ugyanis nagyon korrekt dolog volt, hogy nem tusolták el a beküldött javaslatokat,hanem nyilvánosságra hozták őket.  Nem lehet őket azzal vádolni, hogy olyan kérdéseket fogalmaznak meg, amiket valójában nem kérdeztek meg az emberek. Ebből a konzultációból kiderült néhány dolog. Például:
- Az InternetKon készítői mintha értenék, hogy a szabad információáramlás mit jelent.
- A magyar emberek nem tudják, hogy mit jelent a kapitalizmus, a demokrácia, a gazdaság, az információ és azt sem, hogy mire való az internet, hogyan működik és mi az értelme.
- Azt sem tudják, hogy az internetkonra beküldött javaslatok nem az ő személyes kis fórumaik, ahol választ kapnak a kérdéseikre.
- Még mindig azt hiszik, hogy a dolgok az állam jóvoltából JÁRNAK nekik és minden akkor van, vagy akkor nincs, ha az állam úgy akarja. Ha az állam úgy dönt, hogy a Föld forogjon gyorsabban, mert a választók azt akarják, a Föld gyorsabban forog...

Az egyszerű ember fia már az első oldal olvasásakor fogja a fejét, hogy "Atyaég, mit tettünk?!?". Szerintem a kérdéseket feldolgozó munkatársak sírva röhögtek, amikor egyik-másik javaslatot olvasták. Itt van néhány példa( nem olvastam el az egészet, kicsíptem egy-két javaslatot/kérdést):

Rögtön az első oldalon ezzel találkozik az ember: 

internetkon_1.PNG

post.jpg

Na de menjünk tovább.

internetkon_2.PNG

Van katasztrófavédelmi alkalmazás és a Facebook nem ingyenes. Semmi nincs ingyen.

internetkon_3.PNG

Ahogy mondtam, MINDEN az állam feladata. Mit tesznek ezért?

internetkon_4.PNG

Az hiányzik még, hogy az analfabéták tömegei elárasszák az internetet. (Ugyanitt: Laptopot és optikai kábelt vásárolnék kilóra). Mondjuk a 9 500 000 * 150 000 forint egyszeri vagy 2 000 000 * 3000 forint havi rendelés hírére rendesen tolonganának a minisztériumban a multicégek üzletkötői.

internetkon_6.PNG

(Ezt csak a poén kedvéért másoltam ide: Amikor a felhasználó megkérdezi saját magát és válaszol is rá. :) )

internetkon_7.PNG

...között. Jogos. Még a végén nem tudnak eleget tesizni. Mi lesz így a diákokkal?

Jöjjön néhány pozitív példa is, jelezve, hogy még van remény, nem butult el az egész társadalom:

pozitiv_1.PNG

Így van. Itt a bizonyíték.

pozitiv_2.PNG

Hiánypótló, értelmes kezdeményezés. A tankonyvtar.hu jó kiindulópont, a fejlesztésével egy konkrét digitális tananyagtárat lehetne létrehozni.

pozitiv_3.PNG

Kellene több tanár, aki be tudja kapcsolni a számítógépet.


Az egyik felhasználó rövid, tömören, lényegre törően fogalmazta meg azt a kérdést, amit százezrek tettek fel az internetadó idején: 

kepkivagas.PNG

 

 

 

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://intelligenstarsadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr377350224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.04.09. 09:18:30

tipikus fideszes idiotizmus, és hozzá nem értés, és totális lengi körbe az egész oldalt, de ha ez van, akkor ezt kell megenni. én is küldtem be néhány javaslatot, egy bele is került közülük a pdf-be. remélem, megvitatja majd a parlament.

Netuddki. 2015.04.09. 09:18:31

Félreérted a helyzetet. A tompika kapott 1 feladatot amit jó megélhetési "politikus" módjára másokkal fog elvégeztetni. Ez az összehányt 600 oldalas nemtommi is gyakorlatilag ezt támasztja alá.

Az meg, hogy a 600 oldal ostobenkó fideszdrukkerek által beküldött baromságokból jött össze semmit nem bizonyít. Legfeljebb azt, hogy a fideszdrukkerek ostobák, mert normális ember nem foglalkozik a tompikával. Mint ahogy azzal se, hogy majd a sportszakon átrugdalt tompika fogja itt megreformálni a zinternyetet...

zdanee 2015.04.09. 09:18:33

Ezt le kéne fordítani 97 nyelvre és kemény fedeles díszkiadványként árulni, mint az utolsó könyv, amit olvasni fogsz. Lehetne mellé csomagolni altatótablettákat, meg Gilette pengét, gondolván azokra, akik vasárnap olvassák és nem tudnak leugrani ezekért a Tescóba, hogy öngyik legyenek. A borítójára a kislányt tenném a Körből, ahogy egy monitorból kimászik.

Bafana 2015.04.09. 09:18:34

Fiatal demokratáink kezdenek saját nagypapájukhoz hasonlítani. Szinte húsbavágóan fájdalmas, ahogy a korral nem tudnak haladni, és egy-egy témához nyúlni.
Szerintem a mobiltelefonjukon is a kis tekerő kurblit keresik. Mintha a dédnagyapámat idézném ide...

2015.04.09. 09:18:35

Hogy mi köze a kormánynak/államnak az internethez?
Tekintettel arra, hogy a hálózat minden szegmense köthető valamelyik országoz, ahol ennek az országnak a törvényei érvényesek, nagyon is sok!

Persze az biztos jobban tetszene sokaknak, ha lenne egy olyan hely, ahol szabadon lehetne lejáratni, hazudozni, félreinformálni mindenféle kontroll és következmény nélkül. Persze csak addig, amíg ez megfelelő irányba történik. Ellenkező esetben jöjjön a hatóság, tiltsa be, tegye elérhetetlenné!

meiname (törölt) 2015.04.09. 09:18:36

Gyorsan meg kellene buktatni ezt a kormányt, mert itt még nagyobb bajok lesznek, ha maradnak. Nem az előzőeket sírom vissza, azok sem voltak különbek.

Alick 2015.04.09. 09:18:37

Aktuális téma: UPC és az internet semlegessége...

Iamthewolf 2015.04.09. 09:31:42

@Szálló monitorok:
Nem tartozik a bejegyzésem témájához, ezért OFF

Nyilvánvaló, hogy a törvényeket be kell tartani, de azt ne feledd, hogy most bárki informálhat jól és informálhat félre. Bárki mondhat igazat és bárki hazudhat. Ha ezt valaki keretek közé szorítja, akkor az a valaki informálhat és informálhat félre. Az a valaki mondhat igazat vagy hazudhat. Az a valaki dönti el a trendeket, az irányvonalat a beszélgetésekben, a tartalmakban. Ő dönti el, hogy mi igaz és mi nem. Kell ez nekünk? Most a te döntésed, hogy két, ellentétes tartalmú cikket olvasva melyiket hiszed el. Vagy milyen arányban hiszel el mindkettőből valamit.

ON
süti beállítások módosítása