Okoseszközök az okos(abb) társadalomért

A birodalom visszavág

2015. március 31. 18:58 - Iamthewolf

A Microsoft az elmúlt években nagyon összeszedte magát. A Google fényévekkel előtte járt mindenben és ez olyannyira érezhető volt, hogy két éve már a munkahelyemen sem használtak a Windows rendszeren kívül semmit, amit a Microsoft forgalmazott. A Windowst is azért nem cserélték le, mert a termelést vezérlő gépek driverei Linuxon nem voltak elérhetőek. A mobilpiacon a Windows Phone volt az egyik leggyengébb rendszer, milliónyi funkció hiányzott belőle, amely az Android és az IOS rendszereken már évek óta elérhető volt, a windows 8 pedig megbukott a csempéivel. Személyes véleményem, hogy a Metro stílus megelőzte a korát. Egy olyan világba való, ahol mindent érintőképernyővel vezérlünk, de ettől még fényévekre vagyunk. Telefonra viszont a legjobb felhasználói élményt nyújtja. Sokkal szerethetőbbek a csempék, mint az ikonok és a Windows Phone egyszerűségét egyik rendszer sem tudta felülmúlni. Mert az embereknek ez kell. A Windowst soha nem fogja megelőzni a Linux, mert az emberek nem akarják a rengeteg beállítási lehetőséget, nem akarnak módosítani, változtatni, átalakítani. Még csak a lehetőségét sem akarják.

A felhasználók csak egy dolgot akarnak:
A problémájuk megoldását minél hamarabb.

S ehhez a legegyszerűbb mód, ha minél egyszerűbb felületeken, minél könnyebben és gyorsabban tudják ezt megtenni. A userek egy hatalmas nagy gombot akarnak, amire rá van írva:
„A problémád megoldásához kattints ide, dőlj hátra és lazíts.”
A Microsoft termékek pontosan ezt nyújtják. A Microsoftnál valaki nagyon tudja, hogy az emberek imádják az egyszerű dolgokat. De gondolnak azokra is, akik nem a szokványos utakat, megoldásokat keresik és egy kis kattintgatás után ők is megtalálják a bővebb funkciókat.


Az online szolgáltatások terén is keményen lemaradt a Microsoft. Egy évvel ezelőtt még az akkori munkahelyemen is mindent a Google Docsban kellett készíteni. Világ életemben MS felhasználó voltam. Még Office 97 is volt életem első számítógépén, eredeti, floppylemezekkel, de néha én is elgondolkodtam rajta, hogy az Android rajongóknak van igaza és a Google megeszi reggelire a Microsoft konkurens termékeit. A Microsoft olyan volt, mint egy óriás, amelyik jóllakottan elfeküdt a kanapén és lustaságában az sem zavarta, hogy az Android figura lenyúlja a vacsorát előle, az alma pedig már halomban áll az udvaron. Aztán valami történt. Valami megmozdult. Az óriás erőt vett magán, felébredt, elkezdte összeszedni az almákat és kidobálni az udvarról, miközben a méretesre nőtt Androiddal birkózik.
Windows Phone 8.1,
Online Office,
Windows 10 minden eszközön,
Project Spartan,
Microsoft Azure,
Onedrive,
ingyenes szoftverek diákoknak és a személyes kedvencem, a
Hololens
.
Csak néhány példa azok közül a termékek közül, amikkel újra ringbe szállt a felhasználókért a redmondi óriás.
Közel két évvel ezelőtt vettem meg a Lumia telefonomat. Emlékszem, akkor a Skydrive és a OneNote volt az a két eszköz, amit használni tudtam szinkronizálva, az Áruház pedig kongott az ürességtől. Azóta ez gyökeresen megváltozott. Néhány hónapja már érzem az előnyét annak, hogy a számítógépem és a telefonom is Windows alapokon és Microsoft szoftverekkel támogatva fut és örülök, hogy bíztam a cégben és abban, hogy felhozzák a szolgáltatásaik színvonalát, megértik a trendeket és a minőségi szoftverek mellett a folyamatos innovációra is gondolnak.
Most olyan érzésem van, mintha a Microsoft fiatalodott volna legalább 10 évet. Legyen itt a végére egy új trend, ami külföldön már komoly ismeretségnek örvend:
Microsoft's Ninja Cat


3ccghh6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://intelligenstarsadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr207324278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása